12/9/11

Θέματα Προσευχής για το Ισραήλ

19 Αυγούστου 2011

1. Μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στα νότια του Ισραήλ συνέβη στις 18 Αυγούστου 2011. Σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και πολλά άλλα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Όμως πρέπει να αρχίσουμε να δοξάζούμε τον Θεό – ακόμα κι αν αυτό είναι μια θυσία δοξολογίας.
o Από την περικοπή του Ησαΐα (49:13-51:3), το πρώτο και το τελευταίο εδάφιο είναι τα πιο κατάλληλα για το Ισραήλ σήμερα:

«Ευφραίνεστε, ουρανοί, και αγάλλου, γη, και αλαλάξτε, βουνά, επειδή ο ΚΥΡΙΟΣ παρηγόρησε τον λαό Του, και θα ελεήσει τους θλιμμένους Του» (Ησαΐας 49:13).

«Ο ΚΥΡΙΟΣ θα παρηγορήσει τη Σιών. Αυτός θα παρηγορήσει όλους τους ερημωμένους τόπους της. Αυτός θα κάνει την έρημό της σαν την Εδέμ, και την ερημιά της σαν τον παράδεισο του ΚΥΡΙΟΥ. Ευφροσύνη και αγαλλίαση θα βρίσκεται μέσα σ’ αυτήν, δοξολογία και φωνή αίνεσης» (Ησαΐας 51:3).

o Aββά, Σε ευχαριστούμε που μιλάς στο λαό Σου σήμερα μέσα από αυτήν την περικοπή.
o Aββά, Σε δοξάζουμε που ποτέ δεν αλλοιώνεσαι (Μαλαχίας 3:6).
o Σε ευχαριστούμε που ήσουν Θεός πριν την τρομοκρατική επίθεση και εξακολουθείς να είσαι Θεός και μετά από αυτήν.
o Σε ευλογούμε για την πιστότητά Σου.

«Είναι έλεος του ΚΥΡΙΟΥ ότι δεν συντελεστήκαμε, επειδή δεν έλειψαν οι οικτιρμοί Του. Ανανεώνονται κάθε πρωί. Μεγάλη είναι η πιστότητά Σου» (Θρήνοι 3:22-23).

o Aββά, Σε ευχαριστώ για τη δρόσο που υπήρχε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ. [Το 20% σχεδόν του ετήσιου νερού στο Ισραήλ έρχεται από τον ουρανό με τη μορφή της δρόσου.]

2. Προσευχόμαστε για παρηγοριά γι’ αυτούς που έχουν πολύ πόνο στο Ισραήλ σήμερα, είτε είναι σωματικός, διανοητικός είτε συναισθηματικός πόνος, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

o Θεέ κάθε παρηγοριάς, παρηγόρησε τη Σιών σήμερα.

«Αλλά η Σιών είπε, Ο ΚΥΡΙΟΣ με εγκατέλειψε, ο Κύριός μου με λησμόνησε. Μπορεί η γυναίκα να λησμονήσει το βρέφος της που θηλάζει, ώστε να μη ελεήσει τον γιο της κοιλιάς της; Ναι, αυτές μπορεί να λησμονήσουν, Εγώ όμως δεν θα σε λησμονήσω. Να, σε έχω χαράξει πάνω στις παλάμες των χεριών μου. Τα τείχη σου είναι πάντοτε μπροστά Μου» (Ησαΐας 49:14-16).

o Παρηγόρησε όσους είναι στα Νοσοκομεία, τα μέλη των οικογενειών τους και τους φίλους τους και θεράπευσέ τους σύντομα.
o Παρηγόρησε αυτούς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
o Παραγόρησε όλους όσους επέζησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις στο έθνος αυτό και οι οποίοι ξαναθυμούνται τη επαφή τους με τον θάνατο, όποτε υπάρχει μια καινούργια επίθεση.

«Αυτός γιατρεύει τους συντριμμένους στην καρδιά, και δένει τις πληγές τους» (Ψαλμός 147:3).

o Φέρε την αληθινή παρηγοριά, που μόνον ο Μεσσίας Ιησούς μπορεί να δώσει σε πολλούς στο Ισραήλ σήμερα, με το να αποκαλύψεις τον Υιό Σου σε όλα αυτά τα θύματα της τρομοκρατίας.
o Δώσε την ικανότητα στους Μεσσιανικούς Εβραίους να έχουν ένα λόγο τον κατάλληλο καιρό για αυτούς για τους οποίους μιλάμε.
o Όπως έχεις κάνει και παλαιότερα, πολλές φορές, να μετατρέψεις αυτό που ο εχθρός σχεδιάζει για κακό, σε καλό.

«…ο ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός σου μετέτρεψε σε σένα την κατάρα σε ευλογία, επειδή ο ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός σου σε αγάπησε» (Δευτερονόμιο 23:5).

o Σε ευχαριστούμε που στην επίθεση αυτή δεν υπήρξαν μεγαλύτερες απώλειες.

3. Είναι σημαντικό για το Ισραήλ, το να αντιδράσει στην επίθεση αυτή με τρόπο ευσεβή. Δεν εννοούμε να στρέψει και το άλλο μάγουλο. Η βιβλική αντίδραση είναι να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες!

o Καθένας ας υποταχθεί στις κυβερνητικές εξουσίες. Επειδή δεν υπάρχει εξουσία παρά μονάχα από τον Θεό.

Ο Παύλος συνεχίζει και εξηγεί πώς είναι μια ευσεβής κυβέρνηση.

«Επειδή οι άρχοντες δεν είναι φόβος για τα αγαθά έργα, αλλά για τα κακά. Θέλεις όμως να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το καλό, και θα έχεις έπαινο από αυτήν, επειδή ο άρχοντας είναι υπηρέτης του Θεού σε σένα για το καλό. Αν όμως κάνεις το κακό, να φοβάσαι, επειδή δεν φοράει μάταια τη μάχαιρα, επειδή είναι υπηρέτης του Θεού, εκδικητής για να εκτελεί την οργή ενάντια σ’ εκείνον που κάνει το κακό» (Ρωμαίους 13:1-4).

o Σε ευχαριστούμε για την, μέχρι τώρα, ισχυρή ισραηλινή αντίδραση.
o Βοήθησε τους ηγέτες του Ισραήλ να ξέρουν τι να κάνουν και τι όχι.
o Ευλόγησε τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Μπέννυ Γκάντζ, και δώσε τους μια σαφή οδηγία, για το πώς θα αντιδράσουν.

«Η καρδιά του βασιλιά είναι στο χέρι του ΚΥΡΙΟΥ… όπου θέλει τη στρέφει» (Παροιμίες 21:1).

o Αντιμετώπισε τους μοχθηρούς που είναι στη Γάζα και προστάτευσε όλους τους κατοίκους της, που πράγματι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά με το Ισραήλ.
o Προετοίμασε τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να εμποδίσουν κάθε μελλοντική τρομοκρατική επίθεση.
o Δόξασε τον Εαυτό Σου μέσα από την αντίδραση του Ισραήλ.

«Ο ΚΥΡΙΟΣ όμως λέει… Εγώ θα αγωνιστώ εναντίον αυτών που σε αντιμάχονται, και εγώ θα σώσω τα παιδιά σου. Εγώ, αυτούς που σε καταθλίβουν, θα κάνω να φάνε τις ίδιες τους τις σάρκες, και θα μεθύσουν με το ίδιο τους το αίμα… και κάθε σάρκα θα γνωρίσει ότι Εγώ ο ΚΥΡΙΟΣ είμαι ο Σωτήρας σου και ο Λυτρωτής σου, ο ισχυρός του Ιακώβ» (Ησαΐας 49:25-26).

4. Προσευχόμαστε για τις Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ να είναι άγρυπνες για να αντιμετωπίσουν κάθε έθνος ή τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή, που νομίζει ότι τώρα είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ισραήλ.

o Δώσε σοφία για να ξέρουν από πού θα έρθει η επόμενη επίθεση.
o Κράτα τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή σε όλα τα σύνορα του Ισραήλ – μαζί με αυτά της Μεσογείου.
o Οτιδήποτε σχεδιάζει η Hizbullah στον Λίβανο ή οποισδήποτε άλλος στη Συρία, ματαίωσέ το.

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ματαιώνει τη βουλή των εθνών, ανατρέπει τους συλλογισμούς των λαών» (Ψαλμός 33:10).

o Αν υπάρξει κάποια μελλοντική επίθεση, κάνε η αντίδραση του Ισραήλ να είναι τόσο καταιγιστική, ώστε ο φόβος του Θεού του Ισραήλ, να πέσει πάνω σε όλους τους εχθρούς του.

«…οι Αιγύπτιοι είπαν, Ας φύγουμε μπροστά από τον Ισραήλ, επειδή ο ΚΥΡΙΟΣ πολεμάει τους Αιγυπτίους, για χάρη τους» (Έξοδος 14:25).

o Συνέχισε να κατατροπώνεις όλους όσους μισούν τη Σιών (Ψαλμός 129:5).
o Ελέησε το Ισραήλ – για χάρη του αγίου ονόματός Σου (Ψαλμός 115:1-3).
o Ελέησε τους εχθρούς του Ισραήλ, αλλά μην επιτρέψεις να πετύχει κάποιο από τα δαιμονικά τους σχέδια.
o Κάνε ό,τι πρέπει για να εμποδίσεις το Ιράν να κατέχει ή να φτιάξει πυρηνικά όπλα.
o «Σήκω, ΚΥΡΙΕ, ας μη υπερισχύσει άνθρωπος. Ας κριθούν μπροστά σου. ΚΥΡΙΕ, βάλλε μέσα τους φόβο, για να γνωρίσουν τα έθνη ότι είναι άνθρωποι» (Ψαλμός 9:19-20).
o Κύριε Ιησού, ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή, σήκωσε περισσότερους μεσίτες και φύλακες που θα βλέπουν τα σημεία των καιρών και θα ξέρουν πώς να προσεύχονται.

5. Προσευχόμαστε για την περίπτωση να ψηφίσουν τον επόμενο μήνα στον ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους – ακόμα κι αν υπάρχει στη σκέψη του περισσότερου κόσμου και των Παλαιστινίων. Είδαμε επίσης ότι ο κίνδυνος για το Ισραήλ δεν είναι τόσο σοβαρός όσο ο κίνδυνος για κάθε έθνος που θα ψηφίσει για να διαιρεθεί η γη του Θεού και να διασκορπιστεί ο λαός Του (Ιωήλ 3:1-2).

o Aββά, δώσε μας σοφία για το πώς να προσευχηθούμε σ’ αυτήν την περίσταση. Αν είναι ο δικός Σου καιρός για να έρθουν όλα τα έθνη κατά της Ιερουσαλήμ, δε θέλουμε να προσευχηθούμε εναντίον του θελήματός Σου (Ζαχαρίας 12:2-3).
o Όμως, αν αυτός είναι ο εχθρός που προσπαθεί να προκαταλάβει τον προφητικό Σου λόγο, αντιμετώπισέ το με τον δικό σου τρόπο που να Σου φέρει τη μεγαλύτερη δόξα.
o Δώσε στον Νετανιάχου, στον υπουργό Εξωτερικών Lieberman, στον πρεσβευτή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ron Prosor και σε όλους τους άλλους που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή, σοφία από ψηλά, έτσι ώστε τα έθνη να μη μπορούν να πουν ότι δεν προειδοποιήθηκαν.
o Κύριε Θεέ, δώσε προσοχή σ’ αυτό που δήλωσες στον Αμώς 9:14-15:

«Θα επιστρέψω τους αιχμαλώτους του λαού μου Ισραήλ. Θα ξαναχτίσουν τις ερημωμένες πόλεις, και θα τις κατοικήσουν. Θα φυτέψουν αμπελώνες, και θα πιουν το κρασί τους. Και θα κάνουν κήπους, και θα φάνε τον καρπό τους. Και θα τους φυτέψω επάνω στη γη τους, και δεν θα αποσπαστούν πλέον από τη γη τους, που τους έδωσα, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός σου».

o Σε ευλογούμε, γιατί μετά από τόσα χρόνια που ο κόσμος θέλει να δει τη δημιουργία της «Παλαιστίνης», εξακολουθεί να μην υπάρχει Παλαιστινιακό κράτος!

6. Κατανοώντας τον κίνδυνο, του να ψηφίσουν τα έθνη υπέρ μιας «Παλαιστίνης», προσευχόμαστε για μεσίτες στα έθνη αυτά που να δουν τον προφητικό κίνδυνο και να σταθούν μπροστά στο Θεό για έλεος.

o Ιδιαίτερα προσευχόμαστε να εγερθούν μεσίτες στην Αμερική, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Κίνα, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στη Ρωσία.
o Κύριε, αποκάλυψε στο Σώμα Σου, που βρίσκεται σε όλα τα έθνη, ότι ψάχνεις γι’ αυτούς που θα σταθούν στο χάσμα μπροστά σου, για να δείξεις έλεος (Ιεζεκιήλ 22:30-31).
o Ύψωσε πρεσβύτερους με προφητική ενόραση για να προειδοποιήσουν την Εκκλησία και τα έθνη για το μονοπάτι αυτό που ακολουθούν, ότι το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί τα έθνη όλο και βαθύτερα μέσα στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ.

7. Στην προφητική περικοπή του Ησαΐα, υπάρχει ένα εδάφιο που λέει καθαρά ότι η Εκκλησία των έσχατων καιρών θα βοηθήσει στην aliyah - την επιστροφή των Εβραίων από την εξορία στην πατρίδα τους.

o «Έτσι λέει ο ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός, Να, θα υψώσω το χέρι μου προς τους εθνικούς, και θα στήσω τη σημαία μου προς τους λαούς, και θα φέρουν τους γιους σου στην αγκαλία τους, και οι κόρες σου θα φερθούν πάνω στους ώμους τους» (Ησαΐας 49:22).
o Κύριε Ιησού, αφύπνισε τους εθνικούς που ανήκουν στο Σώμα Σου, να δουν ότι στο εδάφιο αυτό τους ζητάς να βοηθήσουν στην επιστροφή του λαού Σου στη γη Σου – για τη δόξα Σου (Ησαΐας 43:5-7).
o Aββά, αφύπνισε τους Εβραίους που είναι στην εξορία, να δουν ότι τώρα είναι ο καιρός να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
o Για όλους όσους επιστρέφουν αυτό το καλικαίρι, ενθάρρυνέ τους και δυνάμωσέ τους να μείνουν.
o Ευλόγησε τους 120 νέους μετανάστες που ήρθαν ειδικά την περασμένη εβδομάδα για να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Προστάτεψέ τους και διαφύλαξέ τους.
o Φέρε στην πατρίδα πολλούς Ισραηλίτες που ζουν στο εξωτερικό.
o Κάνε τους Μεσσιανικούς Εβραίους να δουν το εξυψωμένο χέρι Σου και τη σημαία σου. Είθε οι λυτρωμένοι του Κυρίου να επιστρέψουν (Ησαΐας 35:10, 51:11).

Τελειώνοντας, προσευχόμαστε για να σωθούν πολλοί Μουσουλμάνοι την περίοδο του Ραμαζανιού και για πολλούς Εβραίους να μπουν κι αυτοί στη βασιλεία, από τώρα και μέχρι τις γιορτές – στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες για σας, αγαπητοί πολεμιστές προσευχής, που όχι μόνον προσεύχεστε για το Ισραήλ, αλλά και για μας που είμαστε Μεσίτες για το Ισραήλ. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε τα χέρια μας σε προσευχή.

«Ποιος είναι ανάμεσά σας που φοβάται τον ΚΥΡΙΟ, που υπακούει στη φωνή του δούλου Του, που όμως βαδίζει στο σκοτάδι, και δεν έχει φως; Ας εμπιστεύεται στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ, κι ας επιστηρίζεται στον Θεό του» (Ησαΐας 50:10).

Δεν υπάρχουν σχόλια: