4/7/11

Χριστιανικός Σιωνισμός

«Κατά την ημέρα εκείνη, ο κλάδος του Κυρίου θα είναι ωραίος και ένδοξος, και ο καρπός της γης εξαίρετος και ευφρόσυνος σ’ εκείνους που θα έχουν διασωθεί από τον Ισραήλ» (Ησαΐας 4:2).

Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Χριστιανοί έχουν συχνά αναρωτηθεί σχετικά με την πραγματική υπόσταση του Χριστιανικού Σιωνισμού. Βασίζεται άραγε στο λόγο του Θεού; Στην ιστορία; Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολιτικό κίνημα, όπως αρκετοί υποστηρίζουν; Ποιοι είναι αυτοί οι Χριστιανοί Σιωνιστές και τι ακριβώς πρεσβεύουν;

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές είναι Χριστιανοί που πιστεύουν στη Βίβλο και έχουν θέσει ως έναν από τους κύριους στόχους της ζωής τους τη μελέτη των Γραφών, ώστε να μπορέσουν να ερμηνεύσουν το θέλημα του Θεού για το Ισραήλ και το σχέδιό του για το κράτος αυτό, στους αιώνες των αιώνων. Μπορεί να είναι Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι, Καθολικοί ή να ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο χριστιανικό δόγμα. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν επειδή αναφέρονται στο λόγο του Θεού σχετικά με το Ισραήλ ή την Ιερουσαλήμ, αφού πιστεύουν ότι το θεϊκό σχέδιο είναι ούτως ή άλλως μυστήριο και ανεξήγητο για τους ανθρώπους.

Οι συγκεκριμένοι Χριστιανοί Σιωνιστές δεν πιστεύουν ότι οι ομόθρησκοί τους μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ηθικά πρότυπα με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αντίθετα μάλιστα, μέσα στην αγάπη τους για την αλήθεια, φρονούν ότι πρέπει να υπακούουν στο λόγο του Θεού και να φροντίσουν να κυριαρχήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης και της πεποίθησής τους για όσα το θεϊκό σχέδιο επαγγέλλεται αναφορικά με το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός βασίζεται στον αλάνθαστο και αμετάβλητο Λόγο του Θεού. Έχει δεσμευθεί στην αποδοχή και την ανάληψη ενεργούς δράσης στο ίδιο το έργο του Θεού - την προφητική και θεϊκά αναγγελθείσα επιστροφή στη Σιών των φυσικών απογόνων του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός σημαίνει συμπαράταξη με το Ισραήλ και την άνευ όρων υποστήριξή του οποτεδήποτε εκδηλώνεται αντισημιτισμός, διατυπώνονται ιστορικές ανακρίβειες ή αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Συχνά, αυτό σημαίνει έναν μοναχικό αγώνα ενάντια στις διαστρεβλωμένες αλήθειες της προπαγάνδας και στην παραπλανημένη κοινή γνώμη.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός αποτελεί μια απάντηση στην αποκατάσταση του Ισραήλ από όλους όσοι έχουν, μέσω του Θεού, ενώσει τις καρδιές τους με τον εβραϊκό λαό και έχουν υποστεί μια «περιτομή καρδιάς». Στην προς Ρωμαίους Επιστολή του (2:28-29), ο απόστολος Παύλος λέει: «Επειδή, Ιουδαίος δεν είναι αυτός που είναι κατά το φανερό μέρος Ιουδαίος, ούτε περιτομή αυτή που είναι κατά το φανερό μέρος, αυτή που γίνεται στη σάρκα. Αλλά Ιουδαίος είναι αυτός που είναι κατά το κρυφό μέρος Ιουδαίος και περιτομή αυτή της καρδιάς, κατά το πνεύμα, όχι κατά το γράμμα, για το οποίο ο έπαινος είναι όχι από ανθρώπους, αλλά από τον Θεό».

Η Βίβλος λέει ότι στο τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν μη Εβραίοι από όλα τα έθνη του κόσμου, που θα ταυτιστούν με τον εβραϊκό λαό και θα έρθουν μαζί του στη Σιών. Ακόμα, λέει, ότι ο Θεός θα δώσει εντολή στους μη Εβραίους να πάρουν τους Εβραίους στους ώμους τους και να τους φέρουν πίσω στη γη των προγόνων τους.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Χριστιανών Σιωνιστών είναι ότι δεν πιστεύουν απλώς ότι υπάρχει μέλλον για το λαό Ισραήλ, αλλά είναι πρόθυμοι να γίνουν οι ίδιοι όργανα στο έργο του Θεού, για να δουν αυτό το μέλλον να πραγματοποιείται.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές αναζητούν κάθε δυνατό κανάλι επικοινωνίας για να διακηρύξουν το λόγο του Θεού, ο οποίος έδωσε τη Γη της Χαναάν ως κληρονομιά στο λαό του Ισραήλ για πάντα. Ο Θεός έδωσε αυτή την υπόσχεση στον Αβραάμ πριν από 4.000 χρόνια (Γένεση 13:14-18).

Η υπόσχεση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές, με την επισήμανση ότι η απώλεια του τόπου διαμονής, εξαιτίας των εξεγέρσεων και της ανυπακοής του λαού αυτού, δε θα σήμαινε και την απώλεια ιδιοκτησίας επί της γης (Δευτερονόμιο 30:1-6). Ο Θεός, ο οποίος εξόρισε τον εβραϊκό λαό σε δύο στιγμές της Ιστορίας - το 586 π.Χ. και το 70 μ.Χ. - επανέλαβε την υπόσχεσή του να φέρει πίσω ξανά τον λαό αυτόν στη γη του (Ιερεμίας 31:10 και Ησαΐας 11:11). Η συγκέντρωση του Ισραήλ θα είναι μόνιμη (Αμώς 9:16).

Για τους Χριστιανούς Σιωνιστές, η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και η αποκατάστασή του στα αρχαία πατρογονικά του εδάφη, το 1948, αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα και σωτηρία για τον κόσμο. Το Ισραήλ αποτελεί μαρτυρία για την αφοσίωση του Θεού, ότι δηλαδή τηρεί το λόγο Του, όπως έχει ανέκαθεν αποδειχθεί από την ιστορία. Το να υποστηρίζει κανείς το Ισραήλ (Γένεση 12:3), να του παρέχει ανακούφιση από τα δεινά (Ησαΐας 40:1-2) και να προσεύχεται για την ειρήνη στη χώρα αυτή (Ψαλμός 122:6) σημαίνει, στην ουσία, να συνεργάζεται αρμονικά με τον Θεό.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν στο όραμα των προφητών του Ισραήλ, ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ειρήνη μεταξύ των εθνών, ούτε διαρκής παγκόσμια τάξη, ότι δεν θα υπάρξει τέλος στη διαφθορά της φύσης του ανθρώπου, παρά μόνο αν αποκατασταθεί οριστικά ο εβραϊκός λαός στη γη και στο Θεό του. Τότε, το Ισραήλ υπό τη βασιλεία του Μεσσία του θα καταστεί ποταμός ευλογίας για όλα τα έθνη, ένα φως για τον κόσμο.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές αναγνωρίζουν με λύπη τους τον ενεργό ρόλο που έχουν διαδραματίσει πολλοί «Χριστιανοί», στους διωγμούς κατά των Εβραίων, ανά τους αιώνες. Αυτό γίνεται ακόμα πιο θλιβερό, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα όσα αγαπούν περισσότερο σ’ αυτόν τον κόσμο ως Χριστιανοί, έχουν προέρθει από τους Εβραίους: η Αγία Γραφή και ο Ιησούς.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές επιθυμούν να υπενθυμίσουν εκ νέου την πλήρη διδασκαλία του αποστόλου Παύλου προς τους Ρωμαίους (κεφ. 9-11). Η αγνόηση ζωτικής σημασίας αποσπασμάτων οδήγησε σε λανθασμένα δόγματα και μια θεολογική διδασκαλία «αντικατάστασης», που στρέφεται εναντίον της Βίβλου. Αυτή η τελευταία, αποστερεί από το εβραϊκό έθνος κάθε εθνικό μέλλον και υποστηρίζει ότι η Εκκλησία έχει αντικαταστήσει το Ισραήλ και έχει κληρονομήσει από αυτό όλες τις ευλογίες. Στην προς Ρωμαίους Επιστολή του, ο Παύλος αντικρούει αυτήν την εσφαλμένη θέση και κηρύσσει ακριβώς το αντίθετο.

Υπάρχουν σαφείς δεσμοί ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την Εκκλησία στο πέρασμα του χρόνου και η θεολογική άποψη της «αντικατάστασης» έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση ενός από τα μεγαλύτερα θαύματα του Θεού στις μέρες μας, την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και την επιστροφή των Εβραίων στα πατρογονικά τους εδάφη.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝ
Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με την εβραϊκή ιστορική εμπειρία, τα οποία προβληματίζουν τους Χριστιανούς περισσότερο από την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και τη σημασία που έχει αυτί για τους Εβραίους. Δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση στη χριστιανική εμπειρία, κατά την οποία να ταυτίζεται σε τέτοιο βαθμό η χώρα και ο λαός της, η θρησκεία και η πολιτική. Καθ’ όλη την ιστορία της εβραϊκής παράδοσης, η Σιών υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα της εβραϊκής συνείδησης, όπως εκδηλώνεται στο απαραβίαστο συμβόλαιο ανάμεσα στο Θεό και τον λαό Του, το Ισραήλ.

Η γεωπολιτική διάσταση του Εβραϊσμού υπήρξε πάντα ανασταλτικός παράγων για τον Χριστιανισμό. Η άρνηση των Χριστιανών να εκτιμήσουν τον κεντρικό ρόλο που κατείχε ανέκαθεν η συγκεκριμένη χώρα για τον εβραϊκό λαό, αποκαλύπτει την αδιάλλακτη θέση ορισμένων Χριστιανών να επιμένουν να ορίζουν τον Ιουδαϊσμό με τη λογική του Χριστιανισμού αντί να συμφιλιωθούν με τον ίδιο τον Ιουδαϊσμό και την ιδιαιτερότητά του. Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν στις ιστορικές καταβολές του Σιωνισμού, πολύ δε περισσότερο ότι το δικαίωμα για απόκτηση της Γης της Επαγγελίας, όπως απορρέει από τη Βίβλο, είναι σύμφωνο με τα ιστορικά γεγονότα. Το εβραϊκό έθνος κατοίκησε τη χώρα αυτή επί πολλούς αιώνες, πολύ πριν εγκατασταθούν εκεί οι Άραβες. Είχε οικοδομήσει ένα αναπτυγμένο, ανεξάρτητο κράτος, κατά τη διασπορά δε του εβραϊκού λαού η χώρα παρέμεινε έρημη, ακαλλιέργητη και σχεδόν ακατοίκητη.

Μετά την πτώση των Ασμοναίων, η χώρα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Σταυροφόρους, τους Άραβες, τους Μαμελούκους, τους Τούρκους και τελικά τους Βρετανούς. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ εκεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, ενώ το εβραϊκό κράτος αποτελεί ένα πανάρχαιο, ιστορικό γεγονός. Η Ιερουσαλήμ δεν υπήρξε ποτέ αραβική πρωτεύουσα, υπήρξε όμως (όπως είναι και σήμερα) η πρωτεύουσα του Ισραήλ, από το 1.000 π.Χ. Η εβραϊκή ζωή και ο πολιτισμός γεννήθηκαν στο Ισραήλ και έδωσαν μοναδικά δώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Παλαιστίνη, συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ποτέ αραβικός πολιτισμός.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν ότι το Ισραήλ πρέπει να υπάρχει και αυτή είναι ακριβώς η άποψη που υποστηρίχθηκε από τον Θεόδωρο Χερτσλ. Όπως, όμως, τόνισε ο πατέρας του σύγχρονου Σιωνισμού και οι συνεχιστές του (μαζί με τους Χριστιανούς φίλους τους Γουίλιαμ Χέτσλερ, Γουίλιαμ Μπλάκστοουν και άλλους) δεν θα μπορούσε να υπάρξει εβραϊκό κράτος παρά μόνο στη Γη του Ισραήλ, την ίδια τη Σιών.

Πολλοί άλλοι Χριστιανοί Σιωνιστές υποστήριξαν την ίδια άποψη και ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση του Σιωνισμού. Ακόμα, συστήθηκαν στην Παλαιστίνη διάφορες οργανώσεις με καθαρά σιωνιστική αποστολή: η Χριστιανική Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί Φίλοι του Ισραήλ και οι Γέφυρες για την Ειρήνη, αποτελούν τρία μόνο παραδείγματα.

Η Σιών είναι η κορυφή ενός λόφου, στην καρδιά της Ιουδαίας, στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, όπου ο Κύριος επέλεξε στοργικά να τοποθετήσει το όνομά Του.

Εδώ είναι που ο Κύριος υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει ο Λυτρωτής του κόσμου, και θα έρθει άδοντας στη Σιών όπου θα φέρει την αιώνια χαρά.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πρέπει να αντιμετωπίζουν συνεχώς τον αντισημιτισμό αλλά και όλους όσοι καταφέρονται κατά του Ισραήλ, σε κάθε ευκαιρία και να ανασκευάζουν τις διαστρεβλωμένες αλήθειες, την ψευδή πληροφόρηση και τις άδικες κατηγορίες κατά του7 Ισραήλ. Συγκεντρώνουν για το σκοπό αυτό χρήματα για να φέρουν τους «Ολίμ» (τους νέους μετανάστες) στη Γη του Ισραήλ και μιλούν υπέρ του Ισραήλ σε όλες τις χώρες που κατοικούν. Επίσης, ενθαρρύνουν τους συνανθρώπους τους να επισκεφτούν το Ισραήλ, ως τουρίστες. Υποστηρίζουν το Ισραήλ με συστηματικές προσευχές.

Οργανώνουν συνέδρια και διασκέψεις για να ενημερώσουν τον κόσμο. Εκδίδουν έντυπα. Προσεγγίζουν τους ηγέτες των χωρών τους για να θέσουν υπόψη του ζητήματα που αφορούν το Ισραήλ. Έχουν οργανώσει ένα δίκτυο ανθρώπων, τους οποίους φέρνουν σε επαφή με το Ισραήλ και τους Ισραηλινούς με στόχο να συναφθούν μεταξύ τους επιχειρηματικές σχέσεις καθώς και οικονομικοί, πνευματικοί, εκπαιδευτικοί και πολιτικοί δεσμοί.

Ο Θεός ανακοίνωσε μέσω των προφητών Του, για να μάθουν όλα τα έθνη ότι θα συγκέντρωνε ξανά τον λαό Του Ισραήλ για τους σκοπούς του έργου Του.

Αυτή η συγκέντρωση έχει πολιτικές συνέπειες και προκαλεί πολλές θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Οι αντισιωνιστές, οι οποίοι αντιτίθενται σ’ αυτήν τη συγκέντρωση και την ύπαρξη του Ισραήλ ως έθνους, είναι σαν να αντιτίθενται στον ίδιο τον Θεό. Δεν υπάρχει «τρίτη» λύση.

Οι Εβραίοι είτε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε όχι.

Οι άνθρωποι είτε επιλέγουν να ακολουθήσουν το σχέδιο του Θεού, όπως αυτό ξεδιπλώνεται στην πορεία της ιστορίας είτε όχι.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές είναι αποφασισμένοι να δουν το μέλλον του Ισραήλ, όπως αυτό επαγγέλλεται από τις Γραφές, να γίνεται πραγματικότητα.
από το περιοδικό «Ισραηλινά Νέα»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Overall the times was a very exciting newspaper and one which is very insightful into
its readers needs. This is a growing and profitable market with the increase in
ability for all types of business- large or small - to do business in
an international platform and other is National Newspaper
Networks combine newspapers from several States within the USA.
Such a benign amalgam is the only realistic hope
for reconciliation. Thus, by putting the price, you get
targeted customers who are very interested in what you are offering; in other words, you
get hot leads. Just save your old newspapers, or get some from friends and neighbors and start packing.



Also visit my web page click here

Ανώνυμος είπε...

And just as I mentioned above that you simply came across a large number of distinctive types of medicines, but still you're in problems. Further information can be obtained by contacting the Washington Institute of Natural Medicine at (202) 237-7681. A good personal injury lawyer can save you from making a great deal of mistakes and can shoulder much of the hassle of knowing what to do about car repairs, car rentals, medical treatment, witness statements and the like. The following year, at the age of thirty-eight, he matriculated at the Louisville Dental College in Kentucky, where he remained until he was graduated. Members of the press and/or other interested parties may obtain more information about this practice and/or the content of this press release by contacting the following: Fayette Chiropractic Center Dr.

Also visit my web blog: imperceptiveness

Ανώνυμος είπε...

Next, blend the oils and massage into scalp for two to four minutes before sleep.

Just focus on one herb at a time that suits your present needs.
Read this article, and it will show you any steps and tips to block websites in Windows 8′s Hosts File.

When choosing a treatment for your own hair, pick something organically grown or natural as opposed to something fabricated.
Exactly what the oil does is clean and exfoliate your hair follicles,
help make your bloodstream circulate better all around your
head and in return boosts the process involving hair growth and acts
as being a supercharger for making your hair get bigger.


Have a look at my web site medium hairstyles