29/5/11

Η ανθρωπότητα σε τροχιά σύγκρουσης

«Γνώρισε, λοιπόν, σήμερα, ότι ο Κύριος ο Θεός σου είναι εκείνος που προπορεύεται μπροστά σου. Είναι φωτιά που κατατρώει. Αυτός θα τους εξολοθρεύσει και αυτός θα τους καταστρέψει από μπροστά σου» (Δευτερονόμιο 9:3).

Ο Δημιουργός του σύμπαντος, ο Θεός Γιαχβέ, έχει απεριόριστη δύναμη. Στο παραπάνω εδάφιο και στην επιστολή προς Εβραίους 12:29 αναφέρεται σαν φωτιά που κατατρώει, «πυρ καταναλίσκον». Στη Γραφή βρίσκουμε επίσης ότι ο Θεός αποκαλεί πολύ συχνά τον εαυτό Του Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ και Θεό του Ισραήλ. Σαν Θεός του Ισραήλ αναλαμβάνει βεβαίως και την προστασία και υπεράσπιση της γης, στην οποία κατοικεί ο λαός Του. Γι’ αυτό και προειδοποιεί τα έθνη, που έρχονται ενάντια στον Ισραήλ, ότι θα γνωρίσουν το καμίνι της οργής Του και θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτή τους την ενέργεια.

«…Κατά τις ημέρες εκείνες, και κατά τον καιρό εκείνο, όταν επιστρέψω τους αιχμαλώτους του Ιούδα και της Ιερουσαλήμ, θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη και θα τα κατεβάσω στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ, και θα κριθώ μαζί τους εκεί υπέρ του λαού μου και της κληρονομιάς μου, του Ισραήλ, που τον διέσπειραν ανάμεσα στα έθνη και διαμοιράστηκαν τη γη μου… Και τι έχετε ακόμα να κάνετε εσείς μαζί μου, Τύρος και Σιδώνα; Θα μου ανταποδώσετε ανταπόδοση; Αν εσείς μου ανταποδώσετε, χωρίς αργοπορίες θα επιστρέψω γρήγορα την ανταπόδοσή σας επάνω στο κεφάλι σας» (Ιωήλ 3:1-4).

«Θεέ, μη σιωπήσεις, μη σιγήσεις και μην ησυχάσεις, Θεέ. Επειδή, να, οι εχθροί σου θορυβούν κι αυτοί που σε μισούν σήκωσαν ψηλά το κεφάλι. Πήραν κακή απόφαση ενάντια στο λαό σου και έκαναν συμβούλιο ενάντια στους εκλεκτούς σου. Είπαν: Ελάτε και ας τους εξολοθρεύσουμε από το να είναι έθνος, και το όνομα του Ισραήλ ας μην αναφέρεται πια… Όπως η φωτιά καίει το δάσος κι όπως η φλόγα κατακαίει τα βουνά, έτσι να τους καταδιώξεις με την ανεμοζάλη σου και με τον ανεμοστρόβιλό σου να τους κατατρομάξεις. Να γεμίσεις με ατιμία τα πρόσωπά τους και θα εκζητήσουν, Κύριε, το όνομά σου… και ας γνωρίσουν ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Κύριος, είσαι ο μόνος Ύψιστος σε ολόκληρη τη γη» (Ψαλμός 83:1-3,14-18).

«Να, η ημέρα του Κυρίου έρχεται… Και θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη ενάντια στην Ιερουσαλήμ σε μάχη. Και η πόλη θα αλωθεί, και τα σπίτια θα λεηλατηθούν και οι γυναίκες θα βιαστούν. Και το μισό της πόλης θα βγει σε αιχμαλωσία, αλλά το υπόλοιπο του λαού δεν θα εξολοθρευτεί από την πόλη. Και ο Κύριος θα βγει και θα πολεμήσει ενάντια στα έθνη εκείνα, όπως όταν ο Κύριος είχε πολεμήσει κατά την ημέρα της μάχης. Και τα πόδια του κατά την ημέρα της μάχης θα σταθούν επάνω στο Όρος των Ελαιών, που είναι απέναντι από την Ιερουσαλήμ…» (Ζαχαρίας 14:1-4).

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εδάφια που προειδοποιούν τους εχθρούς του Θεού και του λαού Του. Όποιος με αφροσύνη παραβλέπει όλες αυτές τις προειδοποιήσεις, τοποθετεί τον εαυτό του και το έθνος του σε τροχιά σύγκρουσης με τον Παντοδύναμο Κυρίαρχο του σύμπαντος και αυτό σίγουρα είναι το πιο μοιραίο λάθος. Ήδη υπάρχουν στην Ιστορία τα παραδείγματα της τύχης των Αιγυπτίων, η πτώση αυτοκρατοριών όπως της Βαβυλώνας, της Μηδο-Περσίας, της Ελλάδας και της Ρώμης, και πιο πρόσφατα η διάλυση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Όπως συμπεραίνετε, και από όσα παραθέτουμε παρακάτω, τα έθνη δεν θέλουν να πάρουν το μάθημά τους ότι «είναι φοβερό να πέσει κάποιος στα χέρια του ζωντανού Θεού» (Εβραίους 10:31).

Τα ισλαμικά έθνη δεν κρύβουν το μίσος που τους στρέφει ενάντια στο Ισραήλ. Η τελική πρόθεση του Ιράν, με το πυρηνικό του πρόγραμμα, είναι η εξόντωση αυτού του λαού. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών στο Δυτικό κόσμο, ακόμη και εκκλησιαστικοί ηγέτες, λένε και το πιστεύουν πως το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός έχουν σαν βάση τους την πίστη στον ίδιο Δημιουργό-Θεό. Με αυτό το σκεπτικό πώς γίνεται ο Θεός της χριστιανικής Αγίας Γραφής, ο Θεός του Ισραήλ, να καλεί τους πιστούς στο ισλαμικό Κοράνι να εξολοθρεύσουν πλήρως το λαό Του και στη συνέχεια όλους τους Χριστιανούς; Ποια λογική υπάρχει σε μια τέτοια άποψη; Το μίσος προς το Ισραήλ είναι μίσος προς τον Θεό του Ισραήλ, τον Θεό της Βίβλου. Με οδηγό αυτό το μίσος ο μουσουλμανικός κόσμος βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το «καταναλίσκον πυρ».

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) καλούν το Ισραήλ να επιστρέψει στα προ του πολέμου των έξι ημερών (1967) όριά του και να περιοριστεί σε αυτά. Ως αποκορύφωμα, ζητούν οι νόμοι του ισραηλινού κράτους να μην έχουν καμιά ισχύ στην πρωτεύουσά τους, την πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Θεός του Ισραήλ όρισε να είναι η θέση του Ναού Του στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, το μοναδικό σημείο του πλανήτη μας όπου όρισε να καλείται εκεί το Όνομά Του για πάντα. Η αντίχριστη ηγεσία του ΟΗΕ τολμά, όπως πάντοτε έτσι και τώρα, να αντιτάσσεται στον Πανίσχυρο Κύριο των πάντων και με αυτό βρίσκεται ήδη σε τροχιά σύγκρουσης με το «καταναλίσκον πυρ».

Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της εκπλήρωσης του τελικού μέρους της εικόνας που είχε δει ο Ναβουχοδονόσορ (2ο κεφάλαιο του Δανιήλ). Η ηγεσία της οραματίζεται να ολοκληρώσει εκείνο που απέτυχαν να κάνουν οι άνθρωποι με τον Πύργο της Βαβέλ.[1] Ήδη χρησιμοποιεί πολλούς συμβολισμούς σε σχήματα και πράξεις, που με το φως των τελευταίων κεφαλαίων της Αποκάλυψης μπορούμε καθαρά να δούμε σε τι αποβλέπει. Δεν είναι τυχαίο, ότι πρόσφατα ο Πάπας ζήτησε από τον αποστάτη Εβραίο και βασικό στέλεχος της μυστικιστικής Οργάνωσης Illouminati (Πεφωτισμένοι), που προωθεί τη Νέα Παγκόσμια Τάξη ή Νέα Εποχή, Χένρυ Κίσσιγκερ, να γίνει Παπικός Σύμβουλος. Ο Κίσσιγκερ αποδέχτηκε την πρόταση, για να είναι ένας από τους προπαρασκευαστές της ένωσης της Πόρνης (αποστατημένη εκκλησία) με το Θηρίο (το σατανικό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης). Με αυτό θα παρασυρθεί όλος ο κόσμος στην έσχατη σύγκρουσή του με το «καταναλίσκον πυρ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν με επιτυχία το διπλό τους παιχνίδι, φλερτάροντας με τους Άραβες για το πετρέλαιο και παριστάνοντας ταυτόχρονα τους φίλους με το Ισραήλ, γιατί είναι η μόνη δημοκρατική χώρα στη Μέση Ανατολή και έτσι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό γεωγραφικό σημείο της γης. Τώρα το Ισραήλ εγκαταλείπεται από την υποστήριξη αυτού του μόνου ισχυρού έθνους, που είχε σταθεί στο πλευρό του στο παρελθόν, για να το δει τελικά να στρέφεται και εναντίον του. Η αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε την πόρτα στους “φιλελεύθερους” πολιτικούς, που δεν κρύβουν τις θέσεις τους υπέρ των ομοφυλόφιλων και των εκτρώσεων, τον αντισημιτισμό τους και την εναντίωσή τους στον ζωντανό Θεό. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άλλαξε σημαντικά η στάση των ΗΠΑ στο θέμα του Ιράκ και όλα δείχνουν ότι θα θυσιαστεί υπέρ των Αράβων και η προστασία που παραδοσιακά σχεδόν πρόσφεραν στο Ισραήλ. Και τίποτε δεν δείχνει, ότι θα προβούν οι ΗΠΑ σε κάποια ιδιαίτερη ενέργεια, για να αποτρέψουν τα πυρηνικά σχέδια του Ιρανού Προέδρου. Προς το παρόν θα αρκεστούν, όπως δηλώνουν, σε «διάλογο» με τη Συρία και το Ιράν! Μια ματιά στις ειδήσεις αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς τα αισθήματα της ηγεσίας των ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ και τις πιέσεις που του εξασκεί, για να παραχωρήσει ακόμη περισσότερο έδαφος στους Παλαιστίνιους.

Είναι φανερό ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης με το «καταναλίσκον πυρ». Στην τροχιά αυτή υπάρχει μόνο μία κατάληξη: Η καταστροφή, που προετοιμάζουν για το Ισραήλ, θα πλήξει όλους αυτούς που συνωμοτούν ενάντια στις αποφάσεις του Μεγάλου Θεού.

Χριστιανοί Αντισημίτες: Πολλοί Χριστιανοί νομίζουν ότι αποτελούν την Εκκλησία του Θεού της Αγίας Γραφής, του Θεού του Ισραήλ και όμως αρνούνται το δικαίωμα του λαού του Θεού να κατέχει τη γη που ο Θεός τού κληροδότησε. Η Εκκλησιαστική Ιστορία είναι γεμάτη από διδασκαλίες και έργα μίσους και καταδίκης ενάντια στους Εβραίους, σε βαθμό που αυτό το σατανικά εμπνευσμένο μίσος να έχει στοιχίσει τη ζωή πλήθους Εβραίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Αυτός ο εκκλησιαστικός αντισημιτισμός εξακολουθεί και σήμερα, επηρεάζοντας και διαδίδοντας ψεύδη ως προς το κράτος του Ισραήλ και την κατάσταση που επικρατεί εκεί σε σχέση με τα γειτονικά του έθνη. Οι Χριστιανοί αυτοί είναι βαθιά πλανεμένοι, κι ενώ νομίζουν ότι βρίσκονται στο δρόμο για την αιώνια ζωή, αν δεν μετανοήσουν, θα βρεθούν κι αυτοί αντιμέτωποι με το «καταναλίσκον πυρ».

«Κατά την ημέρα εκείνη θα ζητήσω να εξολοθρεύσω όλα τα έθνη που έρχονται ενάντια στην Ιερουσαλήμ» (Ζαχαρίας 12:9).

«Γιατί κυριεύτηκαν από παράφορη οργή τα έθνη και οι λαοί αναλογίστηκαν μάταια πράγματα; Παραστάθηκαν οι βασιλιάδες της γης και οι άρχοντες μαζεύτηκαν από κοινού ενάντια στον Κύριο και ενάντια στον Χριστό του, λέγοντας: Ας διασπάσουμε τα δεσμά τους και ας απορρίψουμε από πάνω μας τις αλυσίδες τους. Εκείνος που κάθεται στους ουρανούς θα γελάσει, ο Κύριος θα τους ειρωνευτεί. Τότε στην οργή του θα μιλήσει σ’ αυτούς και στο θυμό του θα τους συνταράξει. Εγώ όμως, θα πει, έχρισα τον βασιλιά μου επάνω στο όρος Σιών, το άγιό μου όρος» (Ψαλμός 2:1-6).

Στο Ισραήλ, προηγούμενος πρωθυπουργός μιας εντελώς διεφθαρμένης κυβέρνησης, ασπόνδυλος και ανίκανος, υπήρξε ο Ehud Olmert, που, σαν μαριονέτα, ήταν κάτω από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των ισχυρών της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Νέας Εποχής). Πολλοί από το Ισραήλ βρίσκονται επίσης σε τροχιά σύγκρουσης με το «καταναλίσκον πυρ», του οποίου αρνούνται την ύπαρξη. Χωρίς να το συνειδητοποιούν μπαίνουν μόνοι τους στην παγίδα. Γιατί παγίδα έχει στηθεί και για τον Ισραήλ, για να έλθει ο λαός αυτός σε απόγνωση και τέλειο αδιέξοδο και να επικαλεσθεί τη σωτηρία του, όταν τα έθνη θα κυκλώσουν την Ιερουσαλήμ, για να την καταστρέψουν (Ζαχαρίας 12:2-3). Τότε η κρίση του Θεού θα πέσει επάνω στα έθνη και η καταστροφή τους θα είναι ανάλογη του τρόπου με τον οποίο φέρθηκαν απέναντι στο λαό Του.

Αγαπητοί μου φίλοι, δεν απομένει πια πολύς χρόνος. Προσθέστε σε όλες τις παραπάνω πληροφορίες και το γεγονός, ότι βρισκόμαστε στο 44ο έτος από την απελευθέρωση και την επανένωση της Ιερουσαλήμ με το υπόλοιπο κράτος του Ισραήλ, το 1967. Το 40 είναι ένας στρατηγικός αριθμός στη Γραφή. Προσωπικά πιστεύω, πως σε σύγκριση με όσα βλέπαμε ως τώρα να συμβαίνουν, τα γεγονότα, από εδώ και πέρα, θα εξελίσσονται με τρομερή επιτάχυνση και θα κλιμακώνονται προς την εκπλήρωση όλων των προφητειών της Γραφής. Είναι πια καιρός να προετοιμαστούμε γι’ αυτά που έρχονται, γιατί όλα θα εκπληρωθούν.

Μέσα στο σημερινό χάος και στο ακόμη μεγαλύτερο παγκόσμιο χάος που θα επακολουθήσει, ο Θεός εργάζεται την πραγματοποίηση των προφητικών του σχεδίων για την εγκαθίδρυση της Μεσσιανικής βασιλείας, με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με το εδάφιο Πράξεις 3:21, πριν έλθει ο Μεσσίας στο θρόνο Του, σαν Κύριος Κυρίων και Βασιλεύς βασιλέων, πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι προφητείες και να γίνει η αποκατάσταση, για την οποία έχουν μιλήσει οι προφήτες.

Αυτό προϋποθέτει την αποκατάσταση του Ισραήλ ως κράτος, την επιστροφή όλων των Εβραίων στη γη που τους κληροδότησε ο Θεός (Ιεζεκιήλ 36:8-10, 39:29), τη σωτηρία του λαού Ισραήλ (Ρωμαίους 11:26-27, Ωσηέ 3:5, Ιερεμίας 30:9), και τη φανέρωση των 144.000 σφραγισμένων από το Πνεύμα του Θεού, οι οποίοι θα προέρχονται από τις 12 φυλές του Ισραήλ, όπως αναφέρεται στο 7ο και στο 14ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης.

Όλα αυτά ήδη έχουν αρχίσει να συντελούνται. Το Ισραήλ με θαυμαστό τρόπο επανήλθε σαν κράτος στη ζωή στις 14 Μαΐου 1948, και παρ’ όλα τα εμπόδια και τους πολέμους εναντίον του, παρέμεινε και διεύρυνε τα όριά του. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια επέστρεψαν στη χώρα αυτή 5.500.000 Εβραίοι και η ροή της επιστροφής συνεχίζεται με περίπου 1.000 άτομα την εβδομάδα.

Από το 1967 άρχισε να αυξάνει εντυπωσιακά και ο αριθμός των Εβραίων που αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Μεσσία τους. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 120 Μεσσιανικές εκκλησίες στο Ισραήλ και περισσότερες από 400 στον υπόλοιπο κόσμο. Ο αριθμός των πιστών Εβραίων στον Ιησού υπολογίζεται παγκοσμίως περίπου σε 350.000.

«Επειδή ο Θεός θα σώσει τη Σιών και θα οικοδομήσει τις πόλεις του Ιούδα, και θα κατοικήσουν εκεί και θα την κληρονομήσουν» (Ψαλμός 69:35).

Μέσα από τα γεγονότα, που συνεχώς συμβαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, ο Θεός μάς προετοιμάζει για τη Βασιλεία Του και ταυτόχρονα προετοιμάζει και το λαό Του τον Ισραήλ για τη σωτηρία του.

Υποσημείωση:
[1]  Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο είναι χτισμένο σύμφωνα με ζωγραφική απεικόνιση του μισοτελειωμένου Πύργου της Βαβέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: